vakantie opvang

Ik heb natuurlijk al wel vaker honden ter logee gehad, maar die kende ik allemaal al.

Mijn eerste “echte” vakantie hondje was Ziggy, een Berner Sennen van een jaar oud. Wat een geweldig beest was dat!! De kennismaking gebeurde hier thuis, ik wil natuurlijk wel weten hoe alles gaat met mijn beestjes en kind. ..Met een kat was hij nog niet zo bekent, dus ik had Matcho erbij gehaald en de boel op z’n beloop gelaten. Dat ging prima! Ik heb hier ook nog een Leonberger van de zelfde leeftijd, maar ook dat ging prima.  Het was even aftasten en mijn gedachte was eigenlijk dat Barrel (leonberger) en Ziggy misschien nog wel éven wat onenigheid zouden kunnen krijgen… zelfde grootte.. zelfde leeftijd… om elkaar heen draaien… Maar dat was fout gedacht!!

Ziggy kwam op vrijdag ochtend, en is lekker mee geweest met de honden uitlaat,  Hij paste zich perfect aan in de roedel, in de auto, … echt perfect!

De volgende dag zat ik op bed mijn sokken aan te trekken… Ziggy komt mijn kamer binnen (slaapkamers zijn verboden terrein!) dus ik stuur hem weg, hij loopt naar m’n bed, pakt 1 sok, en loopt weg Mét mijn sok!?  Wat?? hahahaha  mafketel! Daarna zijn we een eindje gaan lopen met alleen eigen hondjes en Ziggy, het ijs was gebroken!! Barrel en Ziggy werden elkaars beste maatjes!! Samen dollen, samen spelen, samen het water in! Barrel en Ziggy hadden elkaar helemaal gevonden!

Hij is een week gebleven en dat ging super! Voor hij zondag werd opgehaald heb ik ‘m nog gewassen, geborsteld en ontklit in de trimsalon, zodat hij weer keurig netjes naar huis kon. Toch wel handig zo’n trimsalon aan huis 😉

Lieve Ziggy; jouw baasjes mogen van mij nog heel vaak op vakantie gaan!

Dit bericht is geplaatst in Geen categorie. Bookmark de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *